U oktobru proizvođačke cijene više za 0,1 odsto

Izvor: Capital.ba, 30.Nov.2020, 11:51

U oktobru proizvođačke cijene više za 0,1 odsto

SARAJEVO – Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda za ukupnu industriju BiH u oktobru više su za 0,1 odsto u odnosu na septembar, dok su niže za 0,8 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine. izvor: Nezavisne novine U oktobru, u poređenju sa prethodnim mjesecom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na domaćem tržištu nisu zabilježile promjenu nivoa, a u odnosu na oktobar prošle godine niže su za 0,6 odsto, objavila je Agencija za statistiku BiH. Proizvođačke cijene >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << industrijskih proizvoda na stranom tržištu u oktobru više su za 0,1 odsto u odnosu na septembar, dok su u odnosu na isti mjesec prthodne godine zabilježile pad od 1,1 odsto. U oktobru, u poređenju sa prethodnim mjesecom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda porasle su u energiji i kapitalnim proizvodima za 0,1 odsto, u intermedijarnim proizvodima za 0,2 odsto, dok je pad zabilježen u trajnim potrošačkim dobrima za 0,3 odsto, te netrajnim potrošačkim dobrima za 0,1 odsto. Proizvođačke cijene u oktobru ove, u odnosu na isti mjesec 2019. godine, više su u kapitalnim proizvodima za 1,1 odsto, i trajnim potrošačkim dobrima za 0,7 odsto, dok pad zabilježen u energiji za 0,2 odsto, te intermedijarnim proizvodima za 1,4 odsto. Srna Чланак U oktobru proizvođačke cijene više za 0,1 odsto се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

U FBiH u oktobru čak 80,7 odsto manje turista nego lani

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2020

SARAJEVO - Federaciju BiH (FBiH) u oktobru je posjetilo 24.778 turista, što je manje za 80,7 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, te manje za 24,2 odsto u odnosu na septembar.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.