U našem svetskom čudu turista - deset puta više

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U našem svetskom čudu turista - deset puta više

KURŠUMLIJA - Prirodni spomenik Đavolju Varoš, koji je nominovan za izbor sedam svetskih čuda prirode, u protekla dva meseca posetilo je oko 15.000 turista iz zemlje i inostranstva, saopštila je Turistička organizacija iz Kuršumlije.

Direktor TO Kuršumlija Radovan Tanasković rekao je agenciji Beta da je to rekordan broj posetilaca od kada se zna ovaj prirodni spomenik.

"U poređenju sa ranijim godinama broj turista se povećao za više od deset puta. Interesantno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je to da turisti dolaze organizovano iz Rusije, Ukraije, Finske, Norveške, Nemačke i drugih evropskih zemalja. Pored njih redovne su i posete naučnika koji se bave izučavanjem prirode", kažao je Tanasković.

Turističko preduzeće "Planinka", koje se stara o tom prirodnom spomeniku, i Turistička organizacija organižovali su uređenje i sređivanje kulturno istorijskih spomenike tog kraja, jer veliki broj turista koji obilaze Đavolju varoš posećuju i ostale spomenike kulture kojih, ima na teritoriji cele opštine.

Istovremeno, kako kažu predstavnici Planinke, to preduzće je spremno da obezbedi smeštaj, hranu, kao i vodiče i za naredni period kada se, kako kažu, očekuje još već broj posetilaca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.