U makedonskim školama 55.000 KomTrejd računara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2009, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U makedonskim školama 55.000 "KomTrejd" računara

BEOGRAD - Informatička kompanija "KomTrejd" je na javnom tenderu za nabavku računara namenjenim makedonskim osnovnim školama zaključila posao vredan više od 15 miliona dolara.

Predmet ovog ugovora je opremanje makedonskih škola sa 55.000 računara, specijalno dizajniranih za potrebe informatičkog obučavanja, navedeno je u saopštenju kompanije "KomTrejd".

Svi računari poseduju odgovarajući softver lokalizovan na makedonski jezik.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Ugovor je potpisan sa makedonskim ministarstvom za informatičko društvo, a projekat finansira Vlada Republike Makedonije.

Sprovođenje projekta će biti završeno, kako se navodi u saopštenju "KomTrejd-a", do kraja godine.

Radi se o poslu koji predstavlja početak zajedničkog projekta kompanija "KomTrejd" i "Intel", a u cilju opremanja svih škola u regionu računarima i prikladnim softverom, kao osnovnim oruđem savremenog obrazovnog sistema.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Komtrejd oprema makedonske škole

Izvor: Mondo, 25.Jun.2009, 21:25

Beogradska informatička kompanija Komtrejd (ComTrade) saopštila je da je potpisala ugovor od 15 miliona dolara za opremanje osnovnih škola u Makedoniji sa 55.000 kompjutera.

Nastavak na Mondo...

Komtrejd oprema makedonske škole

Izvor: S media, 26.Jun.2009

Beogradska kompanija Komtrejd je saopštila da je potpisala ugovor od 15 miliona dolara za opremanje osnovnih škola u Makedoniji sa 55.000 kompjutera. ..Ugovor je potpisan između Komtrejda i Ministarstva za informatičko društvo Makedonije, a biće realizovan od kraja ove godine...Računari koje...

Nastavak na S media...

55.000 računara ComTradea za makedonske škole

Izvor: EMportal, 26.Jun.2009

Kompanija ComTrade na javnom tenderu za nabavku računara za makedonske osnovne škole dobila posao vredan više od 15 miliona dolara.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.