Izvor: B92, 10.Apr.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U maju odluka Svetske banke o kreditima Srbiji

Beograd -- Odbor direktora Svetske banke trebalo bi 25. maja da odluči o odobravanju poslednja dva kredita iz trogodišnjeg aranžmana sklopljenog sa Srbijom i Crnom Gorom 2001. godine. Portparol beogradske kancelarije Svetske banke Vesna Kostić kazala je agenciji Beta da je reč o kreditima za Srbiju, i to od 55 miliona dolara za sektor transporta i 30 miliona dolara za katastar. Prema njenim rečima, nakon što Odbor direktora odobri kredite i Skupština državne zajednice ratifikuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sklopljene ugovore, oni postaju efektivni i počinje njihova primena.

Ona je podsetila da je finansijskim aranžmanom sklopljenim za period od 2001. do 2004. godine Svetska banka odobrila Srbiji i Crnoj Gori 540 miliona dolara kredita i 30 miliona dolara donacija. Za naredni trogodišnji period Svetska banka je najavila kredite u ukupnoj vrednosti od oko 550 miliona dolara, dodala je Kostić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.