U junu zabeležena mesečna deflacija od 0,3 odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2019, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U junu zabeležena mesečna deflacija od 0,3 odsto

U Srbiji je u junu zabeležen pad potrošačkih cena od 0,3 odsto u odnosu na maj, dok je međugodišnja inflacija iznosila 1,5 procenata, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

U poređenju sa decembrom 2018. godine potrošačke cene su u junu povećane za 1,7 odsto, u proseku.

U junu su, u odnosu na prethodni mesec, pojeftinili hrana i bezalkoholna pića

za 1,0 posto, transport i komunikacije za po 0,7 procenata i nameštaj, pokućstvo i tekuće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << održavanje stana za 0,2 odsto.

Rast cena su zabeležili rekreacija i kultura za 3,1 odsto, obrazovanje za 0,3, stan, voda, električna energija, gas i druga goriva, kao i zdravstvo za po 0,2, a poskupele su i usluge u restoranima i hotelima za 0,1 procenat.

Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Srbiji u junu pad potrošačkih cena 0,3 odsto, godišnja inflacija 1,5 odsto

Izvor: Danas, 12.Jul.2019

Potrošačke cene kojim se meri inflacija u Srbiji u junu su bile manje za 0,3 odsto nego u maju, a godišnja inflacija je iznosila 1,5 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku. Članak U Srbiji u junu pad potrošačkih cena 0,3 odsto, godišnja inflacija 1,5 odsto se pojavljuje prvo na Dnevni...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.