U junu se evidenciji nezaposlenih prijavilo 39.000 gradjana Srbije

Izvor: Beta, 16.Jul.2020, 16:28

U junu se evidenciji nezaposlenih prijavilo 39.000 gradjana Srbije

Na evidenciju Nacionalne službe zapošljavanja (NSZ) Srbije u junu se prijavilo 38.640 gradjana što je 40 odsto više nego u maju, rekla je danas za agenciju Beta saradnica Fondacije Centar za demokratiju Sarita Bradaš."U maju ove godine posao je zatražilo novih 26.453 ljidi, a u junu 2019. godine 27.403, što znači da nezaposlenost brzo raste", rekla je Bradaš.Dodala je da je od ukupnog broja prijavljenih na evidenciju u junu 25.368 ljudi prvi put zatražilo posao, a 13.272 njih je već negde radilo.Bradaš je rekla da će biti "vruća jesen" jer će bez posla zbog krize u ekonomiji izazvane pandemijom virusa COVID-19 ostajati sve veći broj ljudi.Pravo na novčanu nadoknadu u NSZ, prema rečima Bradaš, ima lice koje je bilo osigurano za slučaj nezaposlenosti 12 meseci neprekidno ili sa prekidima 18 meseci.Da bi nezaposleni radnik ostvario pravo na socijalnu pomoć prema Pravilniku o obrascima u postupku ostvarivanja prava na novčanu socijalnu pomoć mišljenje daje i centar za socijalni rad na osnovu ocene razloga za propuštenu zaradu, broja članova domaćinstva i drugog čime se utvrdjuje socio-ekonomski status porodice.Podaci o propuštenoj zaradi utvrdjuju se na osnovu mogućnosti radnog angažovanja pojedinca, odnosno člana porodice, učestalosti radnog angažovanja i cene rada na slobodnom tržištu za ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U junu se evidenciji nezaposlenih prijavilo 39.000 građana Srbije

Izvor: Danas, 16.Jul.2020

Na evidenciju Nacionalne službe zapošljavanja (NSZ) Srbije u junu se prijavilo 38.640 građana što je 40 odsto više nego u maju, rekla je danas za agenciju Beta saradnica Fondacije Centar za demokratiju Sarita Bradaš.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.