U januaru veći promet za 4,1 odsto

Izvor: Capital.ba, 06.Mar.2022, 12:32

U januaru veći promet za 4,1 odsto

SARAJEVO, Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u januaru, posmatran u tekućim cijenama, povećan je za 4,1 odsto u odnosu na decembar prošle godine, objavila je Agencija za statistiku BiH. foto: pixabay Rast prometa od 2,6 odsto ostvaren je u trgovini neprehrambenim proizvodima,  hranom, pićem i duvanskim proizvodima 0,4 odsto. Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u januaru jeveći za 3,8 odsto nego u decembru lani. U trgovini neprehrabenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << proizvodima ostvaren je rast prometa od 2,9 odsto, a u trgovini prehrambenim proizvodima 0,3 odsto. Ukupan promet trgovine na malo u BiH, posmatran u tekućim cijenama, u januaru je ostvario rast od 22,5 odsto u odnosu na isti mjesec prethodne godine. U januaru je promet prehrambenim proizvodima ostvario rast od 12,3 odsto u odnosu na isti mjesec lani, a neprehrambenim proizvodima 17,2 odsto. Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo u prvom mjesecu ostvario je rast od 17,8 odsto u odnosu na januar prošle godine. Promet prehrambenim proizvodima ostvario je rast od šest odsto, a neprehrambenim proizvodima rast od 20,8 odsto. Srna   Чланак U januaru veći promet za 4,1 odsto се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Skočio promet u trgovinama

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Mar.2022

SARAJEVO - Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u januaru, posmatran u tekućim cijenama, povećan je za 4,1 odsto u odnosu na decembar prošle godine, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.