Izvor: B92, 15.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U januaru startuje .rs domen

Beograd -- Prelazak sa .yu na .rs internet domen i registracija korisnika trebalo bi da počnu u drugoj polovini januara 2008. godine.

U saopštenju Registra nacionalnog internet domena Srbije navodi se da će od 10. do 20. decembra biti proverene 24 domaće firme koje su se prijavile za obavljanje poslova ovlašćenih registara .rs domena, ali da upis .rs domena u centralni registar i proces prelaska sa .yu na .rs još nisu zvanično otpočeli.

U saopštenju je navedeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će tokom narednih nekoliko nedelja Upravni odbor tog registra doneti odluku o početku upisa domena u centralni registar .rs domena i početku prelaska sa .yu na .rs.

"Kada se objavi početak upisa .rs domena u centralni registar, svi ovlašćeni registri krenuće sa radom istovremeno. Korisnici se do tada mogu prijaviti za registraciju željenih .rs domena kod ovlašćenih registara, ali će njihovi zahtevi biti poslati na registraciju tek, kako se očekuje, nakon prve polovine januara 2008", piše u saopštenju.

Spisak svih ovlašćenih registara .rs domena i detaljna pravila u vezi sa postupkom registracije i prelaska sa .yu na .rs dostupni su na sajtu www.rnids.rs.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.