U haosu se bolje radi

Izvor: S media, 07.Feb.2012, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U haosu se bolje radi

Vizuelni i mentalni haos tera nas da se bolje koncentrišemo na ono što treba da radimo, utvrdila je nemačka studija Univerziteta Groningen.

Od Vespe napravio radni sto (VIDEO)

Ostanite mirni u haosu

Neuredan sto može da podstakne ljude da efikasnije i kreativnije rade svoj posao. Ovaj fenomen najviše deluje na liberalnije ljude koje uopšte ne zabrinjava nered, za razliku od ljudi konzervativnijih pogleda na život, potvrđuje istraživanje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
- Firme i poslodavci žele čiste i uredne stolove jer smatraju da neuredna okolina može da zatrpa ljudski um i smanji njegovu sposobnost rasuđivanja. Međutim, brojne studije to opovrgavaju, ističe autorka studije Jia Liu.

Poznati naučnik Albert Ajnštajn i britanski književnik Roald Dal bili su poznati po neurednim radnim stolovima.

Zar nemamo svi mi neuredne stolove?

*Ako želite da idete u korak sa kolegama napravite haos na stolu.

(Economy.rs foto:Guliver/Thinkstock)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.