U februaru izdato manje gradjevinskih dozvola

Izvor: S media, 01.Maj.2010, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U februaru izdato manje gradjevinskih dozvola

U februaru ove godine izdate su u Srbiji ukupno 322 gradjevinske dozvole, što je za 45,7 odsto manje u odnosu na isti mesec 2009, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Prema broju dozvola izdatih u februaru, prijavljena je izgradnja 401 stana, što je za 63,5 odsto manje nego 2009. u februaru. Pri tome je prosečna površina stanova koji su prijavljeni za izgradnju iznosila 67,3 metara kvadratnih.

Od ukupnog broja stanova u stambenim zgradama, 22 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << biće gradjeno u zgradama sa jednim stanom, a njihova prosečna površina iznosiće 121,8 metara kvadratnih.

U zgradama sa tri i više stanova biće gradjeno 75,6 odsto stanova sa prosečnom površinom od 51,5 metara kvadratnih.

Prema vrsti gradjevina, u februaru je izdato 73,3 odsto gradjevinskih dozvola za zgrade i 26,7 odsto za ostale gradjevine. Kada je reč o zgradama, 68,6 odsto izdatih dozvola odnosi se na stambene i 31,4 odsto na nestambene zgrade.

Kod ostalih gradjevina, najveći deo izdatih dozvola, čak 89,5 odsto, odnosi se na cevovode, komunikacione i električne vodove.

Predvidjena vrednost radova novogradnje u februaru iznosi 74,9 odsto od ukupne predvidjene vrednosti radova.

Najveća gradjevinska aktivnost, posmatrano po upravnim okruzima, zabeležena je u gradu Beogradu i iznosi 22,5 odsto od predvidjene vrednosti radova novogradnje, a zatim sledi Raški okrug sa 18,9 odsto, Južnobački okrug (9,5 odsto), Šumadijski okrug (7,7 odsto) i Južnobanatski okrug (6,3 odsto).

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.