U dva mjeseca pokrenuta tri portala u Vinkovcima i Vukovaru

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Feb.2016, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U dva mjeseca pokrenuta tri portala u Vinkovcima i Vukovaru

VINKOVCI - U Vinkovcima i Vukovaru unazad dva mjeseca pokrenuta su tri portala od kojih je jedan specijaliziran za teme iz turizma, a dva imaju nakanu donositi vijesti iz svih područja u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Zanimljivost je i to da su osnivači i pokretači dva od ova tri portala, osobe koje su u Vinkovce došle zbog ljubavi i odlučile tu ostati.

HrTurizam.hr

Pokretač specijaliziranog portala za turizam HrTurizam.hr, Zagrepčanin koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je, zbog ljubavi, prije osam godina doselio u Vinkovce, Goran Rihelj kaže kako je sve počelo u ožujku prošle godine kada je počeo pisati o turističkim temama na blogu Večernjeg lista iako do tada nije imao spisateljskih iskustava niti ambicija, jer je primjetio niz nelogičnosti i apsurdnih situacija u našem turizmu o kojima nije mogao šutiti.

- Jednostavno mi nije bilo jasno zašto se u našem turizmu događaju toliko apsurdi te sam imao sam potrebu podijeliti svoje mišljenje o turizmu s drugima. Htio sam provjeriti razmišljam li dobro i idem li uopće u pravom smjeru. S vremenom sam nakon pozitivnih kritika mojih postova odlučio povezati se s ljudima koji se bave turizmom preko Linkedina i početi samopromociju na Facebooku. Kako sam se ozbiljnije fokusirao na turizam, prmjetio sam kako u Hrvatskoj ne postoji medij koji prati turizam na dnevnoj bazi. Napravio sam istraživanje, analizu i razvio koncept u glavi te krenuo u ostvarenje turističkog news portala HrTurizam.hr iskreno se nadajući kako će ovo biti još jedna uspješna poduzetnička priča – od bloga do poduzetništva – prisjeća se početaka pokretač i urednik Goran Rihelj, dodajući kako portal kreće polagano i s drugačijim poslovnim modelom jer vjeruje kako valja krenuti korak po korak, fokusirati se na kvalitetu te dugoročno rasti i razvijati se iz dana u dan i kako za prave ideje i kvalitetne projekte novac se uvijek mora pronaći.

Ideja vinkovačkog turističkog portala koji je premijeru doživio krajem studenog, je "poštuj sebe, poštivat će te i drugi" kako je to mudro izrekao Paolo Coelho, jer, tvrdi, Rihelj, upravo je tu problem hrvatskog turizma – ne poštujemo niti dovoljno cijenimo svoju kulturu, povijest, naslijeđe, gotovo kao da je se sramimo.

- Budimo to što jesmo jer turisti upravo to žele vidjeti, doživjeti i okusiti. Ne treba nam nova velika ideja našeg turizma, nego napokon moramo biti i prodavati ono što jesmo – Istrijani, Dalmatinci, Slavonci, Međimurci, Zagorci, Ličani .... Hrvati. Budimo ono što jesmo - autohtoni, autentični i vjerodostojni! To je priča koju moramo ispričati.

- Turizam se sastoji od emocija, doživljaja i priče. Pričajte priče! To ćemo promicati na našem portalu – predstavlja uređivačku koncepciju urednik HrTurizam.hr, Goran Rihelj dodajući kako je zadovoljan najnovijim podacima o čitanosti i posjećenosti.

U siječnju su imali rast posjećenosti od 80 posto, pratilo ga je točno 9 936 turističkih djelatnika, a posjećenost je narasla na 15 297 posjeta i ukupno je pregledano preko 50 000 stranica. Portal svakodnevno donosi vijesti, članke i komentare o zbivanjima u svijetu turizma s posebnim naglaskom na hrvatski turizam pa svi oni koje zanima ova tematika ili su profesionalno vezani za turizam, na jednom mjestu mogu naći sve što je važno.

Press.032.com

Prvog dana ove godine, započeo je s radom portal press032.com s vukovarskom adresom kojega je pokrenula novoosnovana Udruga za medijsku kulturu, pluralizam i komunikaciju Press plus, a iza koje stoje dvojica iskusnih novinara, Vinkovčanin i Vukovarac. Povodom početka rada portala, Udruga je izdala priopćenje u kojemu se navodi kako je to jedini portal na području Vukovarsko-srijemske županije koji prati isključivo događanja na području ove županije.

- Zamislili smo da portal bude početna Internet stranica za sve građane koji žele pravovremeno znati što se sve događa u županiji. Pokrit ćemo

područje cijele županije, a događanja na stranici moći ćete pratiti kroz nekoliko kategorija. Plan nam je da budu zastupljeni svi gradovi kao i sve općine najistočnije županije. Svakodnevno ćemo donositi i najave događanja, a na našoj stranici imamo i kategoriju "Novinar novinaru" gdje ćemo donositi vijesti iz svijeta novinarstva, odnosno, imati ćete prilike pročitati novinarske pravilnike, kodekse, ali i novosti iz Hrvatskog novinarskog društva i novinarskog sindikata – navodi se u programskom tekstu najave početka rada portala press032.com.

Uz to čitatelji mogu pronaći 20-tak linkova putem kojih se mogu povezati sa stranicama predsjednice RH, Sabora, Vlade, MUP-a, DORH-a...

Cilj i svrha rada udruge je, kažu u Udruzi, "poboljšanje medijske i komunikacijske kulture građana Republike Hrvatske kroz sustavnu edukaciju o medijima te poticanje razvoja osviještenih korisnika koji se s razumijevanjem i kritičkim odmakom koriste medijskim sadržajima koje sami odabiru. domaća i međunarodna suradnja s drugim udrugama i institucijama". Novi županijski portal marljivo donosi sva važnija zbivanja u najistočnijoj županiji, ali, čini se, nema namjeru natjecati se s drugim portalima kako bi prvi objavili neku informaciju, a kako doznajemo, ne žele ni nametati svoje stavove pa, primjerice, neće biti komentara izjava ili događanja. Donose objektivnu vijest ili informaciju, a čitateljima prepuštaju neka sami donose zaključke. Dakle, čisto novinarstvo!

Cibalia.hr

U Vinkovcima je prije nekoliko dana krenuo novi portal Cibalia. Hr koji ima sličnu koncepciju kao i Press032 i aktivno će pratiti događanja s područja Vukovarsko-srijemske županije i nastojat će biti najbržim i najažurnijim portalom istočne Slavonije što je, u ovih nekoliko dana i pokazao. Osim što donosi izvješća s događanja ili o događajima, novi vinkovački portal donosi korisne servisne informacije, što je do sada nedostajalo, kao i najave događanja.

- Profesionalni tim sastavljen je o iskusnih novinara, stručnjaka za marketing i informatičara i vjerujemo da će Cibalia-hr donijeti informativno osvježenje te pružiti priliku svim žiteljima županije da se pravovremeno informiraju o događanjima i aktualnim temama – kaže urednica, također iskusna novinarka u pisanim medijima i radio eteru, Roberta Mesić.

Kako neslužbeno doznajemo, osnivač je iskusan portal-novinar i urednik koji je, također zbog ljubavi, potegao u Vinkovce iz Mostara pa nam preostaje vidjeti kako će na u medijskom prostoru istoka Slavonije "igrati" ova vinkovačko-mostarska kombinacija.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.