U ZEMLJI GDE SRBI VOLE DA LETUJU POČELI DA NAPLAĆUJU VODU IZ ČESME 2,70 EVRA! Ovo neće proći bez posledica! Izgubili smo kompas sa cenama!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2023, 16:28

U ZEMLJI GDE SRBI VOLE DA LETUJU POČELI DA NAPLAĆUJU VODU IZ ČESME 2,70 EVRA! "Ovo neće proći bez posledica! Izgubili smo kompas sa cenama!"

U Hrvatskoj su počeli da naplaćuju vodu iz česme i to 2,7 evra.

Kuglice sladoleda skoro 4 evra, ležaljke sa suncobranima 30 evra, dva minuta parkinga 9,5 evra… Najnoviji primer suludih cena stiže nam iz omanjeg grada u Hrvatskoj, Tisnog.

Izgubili smo kompas sa cenama. Ovo neće proći bez posledica – prokomentarisao je ovogodišnju sezonu na Jadranu bivši turistički funkcioner, upoređujući situaciju sa četiri zemlje u kojima je bio na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << turneji – Crna Gora, Albanija, Makedonija i Srbija.

Naše gostoprimstvo zasnovano na banalnim stvarima, kao što su cena komada pice, kuglice sladoleda, kafe i sl., i u trci za brzim profitom, izaziva odbojnost kod gostiju. I neki restorani preuzimaju svoju ulogu. Olako preskaču cenovne razrede, pa se neki a la carte restorani guraju među restorane koji imaju Mišelinovu preporuku ili čak zvezdicu. Uz svo poštovanje većini, mnogi ugostitelji, posebno tokom leta, naplaćuju visoku cenu za osrednji kvalitet. To je, na primer, jedan od razloga za smanjenje interesovanja italijanskih turista, prenose hrvatski mediji.

Ono što je ovog puta apsolutno sve ostavilo u šoku je činjenica da je račun u jednom restoranu, pored naplaćene hrane uračunao i vodu iz slavine, koja je kostala ni manje ni više nego 2,70 evra!

– Želim da svi ovo vide – požalio se čovek koji je uslikao račun.

– Pa gledajte, to je sramota da se plaća, bio sam šokiran kad sam morao platiti bokal vode iz slavine – zaključuje.

Možda su baš ove paprene cene odbile veliki broj turista, koji za isti novac umesto na letovališta mogu da odu i na neko egzotično ostrvo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.