U Švedskoj održan minut tišine za žrtve napada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2017, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Švedskoj održan minut tišine za žrtve napada

Šveđani su danas održali minut tišine za žrtve prošlonedeljnog napada kamionom, koji je, kako veruje policija, izveo Rahmat Akilov iz Uzbekistana, poznat po tome što je pokazivao simpatije prema ekstremističkim organizacijama, uključujući i Islamsku državu.

Po tmurnom kišovitom danu, sa zastavama spustenim na pola koplja, poštu nastradalima odali su i švedski premijer Stefan Leven, veliki broj kraljevske porodice i gradonačelnica Stokholma Karin Vanagard, preneo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << AFP.

Švedski mediji identifikovali su juče osumnjičenog za napad kamionom u Stokholmu kao Rahmata Akilova, građevinskog radnika iz Uzbekistana i oca četvoro dece, koji se skrivao kako bi izbegao da bude deportovan iz Švedske.

Pored imena, listovi "Ekspresen" i "Aftonbladet" objavili su fotografiju osumnjičenog za napad u kojem su četiri osobe ubijene, a 15 povređeno.

Švedska policija je ranije identifikovala osumnjičenog kao 39-ogodišnjeg muškarca iz Uzbekistana, preneo je AFP.

Iz policije su naveli da je on bio poznat po tome što je pokazivao simpatije prema ekstremističkim organizacijama, uključujući i Islamsku državu.

Kako se navodi, osumnjičeni je tražio stalni boravak u Švedskoj, ali je bio odbijen, zbog čega su ga vlasti tražile zbog deportacije, prenosi Rojters.

Švedska policija uhapsila je juče još jednu osobu povezanu sa napadom kamionom u Stokholmu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.