U Srbiji se uskoro ukida porez na donacije i poklone

Izvor: SEEbiz.eu, 29.Jan.2017, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji se uskoro ukida porez na donacije i poklone

BEOGRAD - Porez na donacije i humanitarnu pomoć u Srbiji trebalo bi da bude ukinut u prvoj polovini ove godine, pišu Večernje novosti.

List u današnjem štampanom izdanju navodi da bi trebalo da budu usvojene izmene zakonskih propisa koje treba da omoguće ukidanje PDV-a za donatore i one koji obezbedjuju humanitarnu pomoć.

"Nije u redu da kompanije koje su obezbedile poklone i donacije za ugrožene kategorije stanovništva plaćaju porez i PDV kao da su prodale >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << na tržištu", rekao je ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

On je naveo da će Srbija težiti da se propisima u toj oblasti približi drugim zemljama i naveo da se radi na olakšicama za one koje pomažu socijalno ugroženima.

Večernje novosti navode i da je Srbija jedna od retkih zemalja u kojoj nema poreskih olakšica za donatore i one koji obezbedjuju humanitarnu pomoć. ;

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.