U Srbiji se navodnjava tri odsto obradivih površina

Izvor: Beta, 28.Nov.2014, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji se navodnjava tri odsto obradivih površina

BEOGRAD, 28. novembra 2014. (Beta) - U Srbiji se navodnjava blizu 100.000 hektara oranica, što je oko tri odsto od ukupne obradive poljoprivredne površine, objavio je u petak Republički zavod za statistiku.

"Blizu 55 odsto navodnjavanog zemljišta predstavlja ono koje je u vlasništvu porodičnih poljoprivrednih gazdinstava, dok je ostatak navodnjavanih površina u posedu firmi i preduzetnika", kazao je na prezentaciji publikacije "Poljoprivredna gazdinstva prema ekonomskoj veličini >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << i tipu proizvodnje u Republici Srbiji", jedan od autora Jonel Subić.

Prema njegovim rečima, površine koje navodnjavaju pravna lica i preduzetnici u proseku iznosi 15,1 hektar, dok individualna poljoprivredna gazdinstva prosečno navodnjavaju 0,1 hektar.

U Srbiji je registrovano 631.552 poljoprivrednih gazdinstava.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.