U Srbiji prosječna starost na birou 39,3 godine

Izvor: Capital.ba, 25.Maj.2015, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji prosječna starost na birou 39,3 godine

BEOGRAD, Prema posljednjim podacima čak 201.114 nezaposlenih u Srbiji je zagazilo u šestu deceniju života. Njihov broj se, prema evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, iz dana u dan povećava, pa je u posljednjih šest godina „skočio“ za 12.047. Radnu knjižicu, prema statistici, očekuje i više od 360.000 osoba od 30 do 49 godina starosti. Kako naglašavaju u NSZ, prosječna starost onih koji očekuju da dobiju posao preko njihove službe je 39,3 godine. Interesantno je da je najmanje nezaposlenih sa liste do 30 godina starosti, kojih je nešto manje od 200.000, iako bi po logici trebalo da ih bude najviše, pišu Novosti.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Poražavajuće: I porodilje svakog meseca moraju na šalter

Izvor: Večernje novosti, 25.Maj.2015

NE samo da većina nezaposlenih porodilja jedva krpi kraj sa krajem, nego moraju i jednom u 30 dana da ispoštuju birokratsku proceduru. Naime, ukoliko je novopečena mama i korisnica novčane naknade Nacionalne službe za zapošljavanje jednom mesečno mora da se javi njenim službenicima. Kako naglašavaju...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.