U Srbiji neće biti bolje pre 2013.

Izvor: B92, 30.Jan.2012, 03:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji neće biti bolje pre 2013.

Beograd -- Glavni ekonomista Svetske banke za Srbiju Željko Bogetić kaže da ekonomski opravak u Srbiji ne treba očekivati pre 2013. godine.

On je naglasio da je to realnost, budući da se očekuje pogoršanje ekonomskih prilika u Evropi, posebno u evrozoni.

"Bazni scenario je pogoršanje prilka u Evropi, posebno u evrozoni, i postoje jasni signali da će evrozona ove godine biti u blagoj recesiji. To je realnost i to će uticati i na pogoršanje ekonomskih prilika u Srbiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u smislu privrednog rasta", kazao je Bogetić za RTS.

On je naveo primer da, ako se očekivao privredni rast reda veličine 1,5 posto, sasvim je jasno da će to biti niže od toga.

Bogetić je kazao da bi obaranje deficita i javnog duga moglo osnažiti ekonomsku, budžetsku i opštu spoljno-finansijsku situaciju u zemlji.

Govoreći da Srbija ne treba da očekuje mnogo od ekonomskog oporavka do 2013. godine, Bogetić je kazao da bi moglo više da se uradi na planu aktivnih mera, pre svega, podršci zapošljavanja mladih.

Na tome bi trebalo raditi više nego do sada, rekao je on, ističući da je to mera koja bi bila korisna u ovakvim uslovima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.