U Splitu i Zadru nov grafiti mržnje prema Srbima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2019, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Splitu i Zadru nov grafiti mržnje prema Srbima

Grafit inspirisan mržnjom i pretnjom Srbima u Hrvatskoj, posle Splita, osvanuo je i u Zadru: "Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati".

Lokalni portal "Zadar njuz" preneo je da komunalne službe uopšte danas nisu reagovale na ispisani grafit, iako se on od juče nalazi na najfrekventnijoj zadarskoj ulici, odmah ispod popularne "Male pošte".

Tako je Velebitska ulica od juče išarana ustaškim simbolom i pretećom porukom.

Zadarska policija tvrdi da nema informacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o mogućem počiniocu.

Inače, prošle sedmice u Zadru je osvanuo grafit "Zakolji Srbina, izvadi mu organe".

Novi grafit mržnje prema Srbima osvanuo je u i centru Splita, a autor je na belom zidu napisao: "U proljeće kad cvate vrba, pravićemo paprikaš od Srba".

Grafit je, prema pisanju zagrebačkog Indexa, osvanuo u Ličkoj ulici.

To je samo poslednji u nizu grafita mržnje, koji se pojavljuju u poslednje vreme u Hrvatskoj, najčešće upravo u Splitu.

Krajem septembra u Splitu je tako osvanuli grafiti "Ubij Srbina", "Novinari crvi, je***o vam majku".

Nekoliko dana kasnije osvanuo je niz grafita među kojima: ustaško "U", "Samo Hajduk", pri čemu je slovo "u" stilizirano ustaško s krstom između, "ACAB", "1321", što su zapravo varijante skraćenice "ACAB", "Torcida Split hooligans", "Nabijamo nogama since 1950", te "Hrvatski vitezi", uz što se nalazi i simbol Torcide.

U noći 1. oktobra u centru Splita, u ulici Čajkovskog, nedaleko od sedišta Kluba Hajdukovih navijača, osvanuo je grafit "Novinari Srbi".

Pre nekoliko dana u Zadru je osvanuo odvratni grafit "Zakolji Srbina, izvadi mu organe".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

S tribine i sa zidova: "Ubij Srbina" i "Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati” VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 28.Okt.2019

Nakon jutrašnje vesti o gnusnom grafitu s pretnjom Srbima koji se pojavio u Splitu, slična vest dolazi iz Zadra. I nije jedina.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.