U Smederevu niče kinesko-srpski industrijski park

Izvor: N1 televizija, 17.Jul.2017, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Smederevu niče kinesko-srpski industrijski park

Kina i Srbija potpisale su danas Memorandum o razumevanju o razvoju kinesko-srpskog industrijskog parka, koji će biti građen kao zajedničko preduzeće, a prostiraće se na 500 hektara u Smederevu. Ministar privrede Srbije Goran Knežević rekao je da će park omogućiti dolazak većeg broja kineskih investitora u Srbiju s kvalitetnijim projektima.

"Očekujemo da naše radne grupe već od septembra krenu da rade na 'papirologiji', i u najkraćem roku, već u 2018. godini. da počne >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da radi deo te industrijske zone", istakao je Knežević.

Dodao je da je prijateljstvo kineskog i srpskog naroda "neupitno" i da "poslednje inicijative najviših predstavnika dve zemlje, vode tome da prijateljstvo preinačimo u najbolje ekonomske odnose".

"Imamo odlična iskustva sa kineskim investitorima i želimo da to produbimo na mnogo višem nivou, da zajednički izađemo na treća tržišta, i pokušamo da podignemo ekonomske kapacitete", kazao je Knežević.

Zamenik predsednika Stalnog odbora Narodnog kongresa provincije Hebej, Fan Žaobing rekao je da se danas ne samo učvrstila saradnja Srbije s grupom Hestil, već i produbila kroz sporazum o industrijskom parku.

Ju Jong, predsednik "Hibis grupe", koja je vlasnik Železare Smedeevo, rekao je da kompanije koje treba da rade u industrijskom parka trebu "treba da imaju želju za investiranjem i izvozom, kao i da budu odgovorne".

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.