Izvor: B92, 24.Jul.2010, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U "SL Mitrosu" propalo 40 tona mesa

Sremska Mitrovica -- U mesnoj industriji "SL Mitros" istrulilo 40 tona mesa. Troškove uništavanja mesa platiće lokalna samouprava u Sremskoj Mitrovici.

Bez obzira na ekonomsku krizu, u Srbiji može da se dogodi da istruli 40 tona mesa. Upravo to desilo se u mesnoj industriji "SL Mitros".

Ova firma je u stečaju, pa je isključena struja i hladnjači u kojoj je bilo meso, iznutrice i masnoće. Troškove iznošenja mesa platiće lokalna vlast, a biće uništeno u kafileriji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Bačkoj Topoli.

Agonija "SL Mitrosa”, tokom koje je bilo otpuštanja radnika, štrajkova glađu i samoorganizovanja radnika koji su pokretali proizvodnju, još nije završena.

Nedavno je ova firma, koja je od aprila u stečaju, ostala bez struje zbog nemogućnosti servisiranja trafo-stanice, čime je prestalo snabdevanje električnom energijom hladnjače sa tonama mesa.

Kako bi se izbegla ekološka katastrofa, lokalna samouprava u Sremskoj Mitrovici je plaćanje troškova za sanaciju ovog problema preuzela na sebe.

Ko će da plati iznošenje i uništavanje sirovina bio je rebus u poslednjih nekoilko dana jer su "SL Mitros” u čijem krugu je hladnjača, "Takovo Agrar” koji je koristio kapacitete "Mitrosa”, i klanica ”Kosanović" čija je roba u pitanju, u stečaju.

Odlukom opštine da snosi troškove i reakcijom inspekcijskih službi izbegnuta je ekološka katastrofa do koje je moglo doći zbog kvarenja mesa.

Dezinfekcija hladnjača će, kako trenutno stvari stoje, takođe pasti na teret opštine. Da ironija bude veća, "Mitros” je ranije imao vlastitu kafileriju, koja je krajem 2007. godine proglašena za najbolju u državi, ali ona trenutno ne radi jer je celo preduzeće u stečaju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U "SL Mitrosu" propalo 40 tona mesa

Izvor: Šumadija Press, 25.Jul.2010, 13:21

U mesnoj industriji “SL Mitros” istrulilo 40 tona mesa. Troškove uništavanja mesa platiće lokalna samouprava u Sremskoj Mitrovici.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.