U Rijeci se gradi luka za megajahte

Izvor: B92, 20.Avg.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Rijeci se gradi luka za megajahte

Rijeka -- Više od 20 kompanija poslalo je pismo o namerama kojima iskazuju interes za koncesiju nad 170.000 kvadratnih metara luke.

Jedna od zainteresovanih za gradnju je i nautička kompanija ACI

Reč je o prostoru na kojemu se predviđa najveća pojedinačna investicija u Rijeci, vredna oko 300 miliona evra. Prostor je u najužem gradskom jezgru, a prema usvojenim idejnim projektima, na njemu se planira gradnja najveće marine za megajahte u ovom delu Jadrana, poslovno-hotelskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kompleksa i niza komercijalnih sadržaja.

Tim projektom iz temelja bi se izmenila morska slika Rijeke koja je danas dominantno trgovačka luka.

Za teretni saobraćaj u Luci se grade novi prostori u zapadnom delu grada kako bi se otvorio teren za urbane sadržaje kakve su svojevremeno u lučkom prostoru razvili veliki mediteranski gradovi Đenova i Barselona.

Direktor Lučke uprave, Bojan Hlača, rekao je da je rieč o ozbiljnim i uglednim investitorima iz sveta, koji imaju preporuke u realizaciji takvih projekata.

"Za sada ne možemo navesti imena jer su to naši potencijalni partneri izričito tražili. U svakom slučaju, takav interes potvrđuje da se radi o dobro osmišljenom i dugoročno isplativom projektu. S naše strane sve je spremno za raspisivanje međunarodnog tendera", izjavio je Hlača.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hrvatska: U Rijeci luka za megajahte

Izvor: EMportal, 20.Avg.2008

Više od 20 velikih svetskih kompanija poslalo Lučkoj upravi Grada Rijeke pismo o namerama kojim se iskazuje interes za koncesiju nad 170.000 kvadrata te hrvatske luke.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.