U Pitsburgu nezadovoljni poslovanjem kompanije Ju-Es-Stil Srbija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2011, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Pitsburgu nezadovoljni poslovanjem kompanije Ju-Es-Stil Srbija

SMEDEREVO -

Kompanija Ju-Es-Stil Srbija suočava se sa brojnim poteškoćama u radu i jedna visoka peć ostaje u režimu tihog hoda, potvrđeno je danas Tanjugu u toj kompaniji.

Kao odgovor na smanjene tržišne cene čelika i slabu potražnju, visoka peć u Ju-Es-Stil Srbija, koja je stavljena na tihi hod u drugom kvartalu 2011, ostala je u tom režimu rada i tokom trećeg kvartala.

Kompanija će, kako je najavljeno, nastaviti pažljivo da prati situaciju na tržištu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i prilagođava svoju proizvodnju u skladu sa potrebama kupaca.

"Rezultati Ju-Es-Stil Srbija i dalje su odraz teške ekonomske situacije u Evropi, naročito u Južnoj Evropi. Kompanija nastavlja da se suočava sa brojnim izazovima u Srbiji, koji podrazumevaju potpuno oslanjanje na kupovinu koksa, manje povoljan asortiman proizvoda, usporeni oporavak u regionu Balkana, kao i pritisak uvoznih proizvoda sa nižim cenama", saopštila je kompanija.

Ju-Es-Stil Srbija je američko-srpska kompanija, upošljava više od 5.300 radnika i jedna je od retkih firmi u Smederevu koja svoje obaveze prema zaposlenima ispunjava na vreme.

Domaći mediji preneli su danas izjavu predsednika američke korporacije "Ju-Es stil" Džona Surme, koji je na konferenciji u Pitsburgu rekao da je kompanija nezadovoljna lošim finansijskim rezultatima u Srbiji.

"Železara radi znatno ispod svojih kapaciteta na godišnjem nivou, što bi bilo oko 2,4 miliona tona. Nakon 1,9 miliona tona, koliko je proizvedeno 2006, proizvodnja je u 2009. pala na 1,2 miliona tona, a prošle godine iznosila je 1,4 miliona. Tokom drugog kvartala, jedna od dve visoke peći u pogonima u Smederevu je ugašena i očekuje se da neće biti u funkciji ni u ovom kvartalu", rekao je Surma, a preneo list "Pittsburgh Post Gazette".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Problemi u poslovanju U.S. Steel-a

Izvor: Economy.rs, 01.Nov.2011

Kompanija Ju-Es-Stil Srbija suočava se sa brojnim poteškoćama u radu i jedna visoka peć ostaje u režimu tihog hoda, potvrđeno je danas Tanjugu u toj kompaniji.

Nastavak na Economy.rs...

Spasavanje smederevske železare

Izvor: RTS, 02.Nov.2011, 08:54

Američka centrala železare "Ju-Es Stil" nezadovoljna radom srpskog ogranka u Smederevu. Proizvodnja smanjena, jedna visoka peć ugašena, druga na režimu "tihog hoda". Vlasti u Smederevu spremne da snize takse kako bi se izbegla otpuštanja...Jedan od najvećih izvoznika u Srbiji, kompanija "Ju-Es Stil",...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.