U OVOJ SRPSKOJ BANJI TRENUTNO SE NALAZI 5.000 GOSTIJU: Hoteli gotovo popunjeni

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2020, 13:41

U OVOJ SRPSKOJ BANJI TRENUTNO SE NALAZI 5.000 GOSTIJU: Hoteli gotovo popunjeni

Sprovode se sve mere u cilju sprečavanja širenja virusa

Zbog pandemije i sve komplikovanije procedure odlaska na more i druge turističke destinacije u inostranstvu, banjska i klimatska lečilišta u našoj zemlji su pravi hit ovog leta. Najbolju posetu, čak i iznad najoptimističnijih prognoza turističkih poslenika, beleže Vrnjačka Banja i Sokobanja.

-  U Vrnjačkoj Banji trenutno boravi više od 5.000 gostiju, popunjenost hotela je na nivou od 80 odsto što je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izuzetna poseta ako se imaju u vidu sve okolnosti prouzrokovane korona virusom kojim je zahvaćen ceo svet. Bez obzira na vanrednu situaciji koja će, prema najavama nadležnih, biti uvedena uoči predstojećeg vikenda, još bolju popunjenost - i do 90 procenata, očekujemo u narednih desetak dana pa sve do kraja leta. Ove impresivne brojke se odnose na hotelski smeštaj mada je, zahvaljujući visokom broju izdatih vaučera, veoma dobra poseta i u domaćoj radinosti - kaže za Ivan Trifunović, direktor Turističke organizacije Vrnjačka Banja.

I hotelijeri su zadovoljni naročito ako se imaju u vidu problemi s kojima se suočavaju njihove kolege u zemljama u okruženju pa i šire. Nema otkazivanja aranžmana i rezervacija što je retkost u današnjim prilikama. Prema rečima Danijele Čeperković, menadzera prodaje u jednom hotelu, i oni kao i cela Vrnjačka Banja žive za goste i to im se vraća na najbolji način.

Većina hotela je opremljena dezo tunelima i prečišćivačima za vazduh koji štite ne samo od virusa nego i od duvanskog dima, bakterija, grinja i polena.

Besprekorno uređeni banjski park u oazi mira i tišine sa čuvenom promenadom kao i celokupna infrastruktura, počev od prilaznih puteva do atraktivnih fontana i drugih sadržaja pružaju gostima idealne uslove za lečenje i odmor koje upotpunjuje tradicionalno gostoprimstvo Vrnjčana.

Turističaka organizacija Vrnjačke Banje pripremila je za svoje goste niz interesantnih kulturno-zabavnih manifestacija koji će im boravak u kraljici banjskog turizma na obroncima Goča učiniti još lepšim,sadržajnijim i prijatnijim.

- Pratimo epidemiološku situaciju i poštujemo sve mere nadležnih jer nam je zdravlje gostiju primarni cilj i obaveza. Ukupnoj situaciji u zemlji prilagodićemo format svih planiranih manifestacija, počev od tradicionalnog Vrnjačkog karnevala koji će uprkos neophodnih promenama u organizaciji, formi i sadržajima zadržati dinamiku i energiju po kojima je prepoznatljiv punih 15 godina. Pored toga, kulturnu ponudu Vrnjačke Banje u julu i avgustu predstavljaće pozorišne predstave, izložbe, književne večeri, zatim 2. Internacionalni festival pozorišta u amfiteatru "Danilo Bata Stojković", Lav fest, 44. Festival filmskog scenarija i druge manifestacije - kaže Trifunović.

U Turističkoj organizaciji Vrnjačka Banja takođe ističu da će, ukoliko predložene mere za sprečavanje širenja korona virusa i zaštite zdravlja ljudi budu na snazi i u špicu turističke sezone, nastupi karnevalskih povorki, koncerti i druge manifestacije biti razmešteni na više lokacija sa mnogo manjim grupama gostiju.

"OKREČIM SOBU I ČEKAM TURISTE" Šta su sve prednosti, a šta mane SEOSKOG TURIZMA U SRBIJI? (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.