U Južnoj Koreji ipak neće biti zabrane kriptovaluta

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Jan.2018, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Južnoj Koreji ipak neće biti zabrane kriptovaluta

SEUL - Iz južnokorejske vlade danas su službeno demantirali izjavu vlastitog ministra pravosuđa u kojoj je najavio donošenje zakona o zabrani trgovanja kriptovalutama. 

U službenom priopćenju odbačena je ideja kako bi u dogledno vrijeme moglo doći do takve zabrane, te kako ništa po tom pitanju nije finalizirano.

Ministar Park Sang-ki u svojem je ministarstvu bio pokrenuo takvu inicijativu, ali bez konzultacija s ostalim ministarstvima i agencijama nadležnima >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << za regulaciju financijskih tržišta i kriptovaluta. Iz toga razloga javnost poziva ministra Parka na ostavku, a pokrenuta je i peticija za njegovu smjenu koju je već potpisalo oko 60 tisuća građana.

Južnokorejske vlasti ostaju pri ranijoj odluci da u regulativi kriptovaluta slijede primjere Japana i SAD-a, te da se ne miješaju u njihovo trgovanje – jer ono, iako rizično, doprinosi razvoju tržišta.

Kao što se moglo očekivati, nakon ovih dobrih vijesti cijena bitcoina se vratila na razine iznad 14.000 dolara.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.