U Hrvatskoj stopa nezaposlenosti u oktobru 18 odsto

Izvor: Capital.ba, 21.Nov.2014, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Hrvatskoj stopa nezaposlenosti u oktobru 18 odsto

ZAGREB, U Hrvatskoj je u oktobru ove godine stopa nezaposlenosti iznosila 18,7 odsto, a ovo je drugi mjesec da nezaposlenost raste. U septembru nezaposlenost je iznosila 17,7 odsto, javili su hrvatski mediji. U evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje trenutno je više od 311.000 nezaposlenih. Krajem oktobra taj broj je bio 306.000, što pokazuje ubrzani trend otpuštanja radnika nakon završetka turističke sezone.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

U Borskom okrugu više od 12.000 nezaposlenih

Izvor: Blic, 21.Nov.2014

Na evidenciji Nacionalne službe zapošljavanja filijale u Boru na kraju oktobra bilo je 12.548 nezaposlenih osoba...Broj nezaposlenih lica u istom periodu prošle godine na području Borskog okruga, koji obuhvata opštine Bor, Majdanpek, Negotin i Kladovo, bio je veći za 500 osoba, kaže za Tanjug...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.