U Hrvatskoj pomoć još uvek nije isplaćena za 30 odsto preduzetnika

Izvor: B92, 24.Maj.2020, 14:17

U Hrvatskoj pomoć još uvek nije isplaćena za 30 odsto preduzetnika

Zagreb -- U Hrvatskoj čak 30 odsto preduzetnika se izjasnilo da im još uvek nisu isplaćene potpore za očuvanje radnih mesta ili su isplaćene delimično.

Ovo su rezultati poslednje ankete koju je udruženje Glas poduzetnika sprovelo među članovima.

Do 15. u svakom mesecu plata se mora isplatiti. Prema sklopljenim ugovorima sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, svi koji su zatražili pomoć predviđenu u sklopu mera, trebalo je do tada da je dobiju.

Stoga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Glas poduzetnika krajem prošle nedelje napravio anketu kako bi video koliki broj članova je dobio, a koliki nije dobio potpore za plate svojim zaposlenima, piše SEEbiz.

Rezultati su bili poražavajući jer gotovo dve trećine preduzetnika nije dobilo potpore koje su im obećane i samim tim njihovi zaposleni su ostali bez plata.

S obzirom na ovu, već jako lošu situaciju, u Glasu poduzetnika nadali su se da je ove nedelje ostatak preduzetnika ipak dobio potpore. Upitali su ponovno svoje članove: Jeste li do sada dobili podsticaje za plate za april?

Nešto iznad 60 odsto odgovorilo je potvrdno. Njima se može pridružiti još deset odsto koji javljaju da su dobili podsticaje još prošle nedelje. Ono što zabrinjava jeste činjenica da gotovo 25 odsto ispitanika još uvek nije dobilo podsticaje, a skoro pet odsto je dobilo samo delimičnu isplatu. To dovodi u zabrinjavajući položaj gotovo 30 odsto preduzetnika i sve njihove zaposlene.

Iz ovog udruženja apeluju da se ovakvi propusti više ne događaju jer je u ovim mesecima svaki prihod važan za preživljavanje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.