U Finskoj počela izgradnja gasovoda „Severni tok 2“

Izvor: Vostok.rs, 05.Sep.2018, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Finskoj počela izgradnja gasovoda „Severni tok 2“

U Finskoj je počelo postavljanje cevi gasovoda "Severni tok 2", saopštila je kompanija "Severni tok 2 AG".

"Danas u 13:25 brod "Soliter" je započeo rad na postavljanju cevi za gasovod `Severni tok 2` u Finskom zalivu", saopštila je kompanija. Planirano je da će radovi trajati po 24 časa na dan.

"Pre i nakon postavljanja cevi, istraživačko plovilo će obavljati istraživanje i proveru morskog dna kako bi potvrdilo tačnu poziciju gasovoda", dodaje se u saopštenju kompanije.

Sve mere bezbednosti su koordinisane sa Transportnom agencijom Finske i službom granične policije, a rad je pod nadzorom nacionalnih vlasti.

Projekat „Severni tok 2“ podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda ukupnog kapaciteta 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje od obale Rusije preko Baltičkog mora do Nemačke. Novi gasovod treba da bude izgrađen pored postojećeg „Severnog toka“. 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.