Izvor: Glas javnosti, 22.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U FAP srpsko-italijanski autobusi

PRIBOJ - Fabriku automobila FAP iz Priboja ovih dana posetili su predstavnici dve različite italijanske kompanije koje žele da organizuju zajedničku proizvodnju sa pribojskim kamiondžijama, a prema rečima generalnog direktora FAP Mirka Stojovića, u izgledu je zajednička proizvodnja srpsko- italijanskih autobusa. Predstavnici jedne italijanske firme, čije ime nije saopšteno zbog razgovora koji su u toku, veoma su zainteresovani za zajedničku proizvodnju autobusa, pa su se u FAP-u raspitivali >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << za proizvodne kapacitete i mogućnosti nadogradnje autobusa na šasijama drugih evropskih proizvođača. „Kroz taj posao postoji mogućnost da dođemo do novih rešenja u konstrukciji autobuskih šasija i autobuskih nadogradnji“, rekao je Stojović Fonetu.

Prema njegovim rečima, druga italijanska kompanija bavi se izradom čeličnih konstrukcija i zainteresovana je za zajednički rad u prostoru koji bi bio iznajmljen, gde bi bila instalirana njihova oprema, a angažovani naši zaposleni kao i novoprimljeni radnici. Plasman tih proizvoda bio bi obezbeđen kako na tržištu Srbije, tako i na stranom tržištu, posebno u regionu Balkana i jugoistočne Evrope.

Stojović je objasnio da je u toku razmena potrebnih informacija ove firme sa stručnim službama FAP i predstoji već sredinom avgusta zaključivanje odgovarajućih ugovora.

FAP je juče saopštio da će ispuniti sve zahteve Vojske Srbije i već od jeseni značajno angažovati svoje proizvodne kapacitete na proizvodnji vozila za Vojsku Srbije.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.