U Borskom okrugu 2021. počinje izgradnja brzih saobraćajnica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2020, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Borskom okrugu 2021. počinje izgradnja brzih saobraćajnica

U poslednje četiri godine za rekonstrukciju puteva u Borskom okrugu izdvojeno je četiri milijarde dinara, a ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da u tom kraju predstoji izgradnja 250 kilometara brzih saobraćajnica koja će početi 2021. godine.

Ministarka je to izjavila tokom obilaska novog mosta preko reke Podvrške kod sela Milutinovac, koji je izgrađen na 50 metara od nekadašnjeg, srušenog u poplavama 2014. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Novi most, čija je izgradnja koštala nešto više od 115 miliona dinara, dug je 80 metara, investitor je JP Putevi Srbije, a izvođač radova kompanija Ingrap-Omni.

Radovi na izgradnji novog mosta počeli su u avgustu prošle godine, a pušten je u saobraćaj početkom ovog meseca.

Mihajlovićeva je rekla da zahvaljujući Vladi Srbije i svim ministarstvima naša zemlja ima stabilan budžet iz kojeg mogu da se izdavajaju sredstva za rekonstrukciju i rehabilitaciju puteva.

Ministarka je rekla i da novi most nije jedino što je urađenu u Borskom okrugu i dodala da je u poslednje četiri godine rekonstruisano oko 120 kilometara puteva u tom okrugu.

Ona je najavila da predstoji izgradnja brznih saobraćanica koje su, kaže, neophodne tom kraju za razvoj turizma.

Podsetila je da Kladovo iz godine u godinu beleži rast broja noćenja, a tome će još više doprineti, dodala je, izgradnja 250 kilometara brzih saobraćajnica u tom kraju.

Ministarka je navela da se ove godne radi projektno-tehnička dokumentacija za brze saobraćajnice, dok će se u njihovu izgradnju krenuti 2021.

Radiće se brza saobraćajnica do Golupca, zatim do Donjeg Milanovca, kao i između Negotina i Kladova, dodala je Mihajlovićeva.

"Ovaj deo Srbije mora da ima brze saobraćajnice ako želimo svetu da pokažemo koliko je Srbija lepa, a bez infrastrukture to nije moguće", rekla je Mihajlovićeva.

Direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak rekao je da je u poslednje četiri godine za rekonstrukciju i rehabilitaciju puteva u Borskom okrugu izdvojeno više od četiri milijarde dinara, a samo prošle godine izdvojena je 1,4 millijarda dinara.

U Kladovu se radi i rehabilitacija državnog puta Kladovo - Brza Palanka, u dužini od oko 20 kilometara, koji će, prema Drobnjakovim rečima, biti završen do avgusta ove godine.

Predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić zahvalio je Vladi Srbije na svemu što je učinila za Kladovo, za izgradnju novog mosta i rehabilitaciju puteva, dodajući da je to preduslov za razvoj turizma.

On je kahzao da statistički podaci pokazuju da Kladovo može da postane značajna turistička destinacija u Srbiji.

Načelnik Borskog okruga Vladimir Stanković rekao je da se za manje od godinu dana kada je u Majdanpeku održan sastanak sa ministarkom Mihajlović, njenim timom i predstavnicima Borskog okruga, već vide rezultati, a to su novi most i obnova državnog puta Kladovo - Brza Palanka.

Zahvalio je i Vladi Srbije na 120 kilometara obnovljenih puteva u tom kraju, koji, kaže, nisu decenijama rekonstruisani.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borski okrug dobija 250 kilometara brzih saobrćajnica

Izvor: B92, 19.Feb.2020

Kladovo -- Ministarka građevinarstava najavila je izgradnju 250 kilometara brzih saobraćajnica u Borskom okrugu koja će početi 2021. godine...Ministarka je to izjavila tokom obilaska novog mosta preko reke Podvrške kod sela Milutinovac, koji je izgrađen na 50 metara od nekadašnjeg, srušenog u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.