U Beogradu uređene 22 stanarske garaže

Izvor: B92, 28.Feb.2018, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Beogradu uređene 22 stanarske garaže

JKP "Parking servis" završilo je radove na rekonstrukciji četiri garaže sa rezervisanim parking mestima, takozvane stanarske garaže.

One su prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića sređene po standardima koje imaju javne garaže.

Reč je o stanarskim garažama "Jurija Gagrina 1", "Jurija Gagarina 2", "Olge Alkalaj" i "Dr Ivana Ribara", naveo je on i dodao da je "Parking servis" je, računajući i te četiri garaže, do sada uredio 22 stanarske garaže. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Ovim akcijama pokazujemo da nam je stalo da, osim javnih, uredimo i sve stanarske

On je naveo da je "Parking servis" od 2008. do 2013. godine, odnosno u periodu prethodne gradske vlasti, uložilo u sr garaže u prestonici, bez obzira na to što je cena za izdavanje parking mesta beneficirana", naveo je Vesić.

eđivanje stanarskih garaža 175 miliona dinara, dok je u periodu sadašnje gradske vlasti to preduzeće za istu namenu uložilo milijardu i 450 miliona dinara.

"Na taj način smo pokazali da želimo da novac koji dobijamo od građana za parkiranje uložimo u poboljšanje uslova i standarda kako bi garaže bile na evropskom nivou i zaista, sve garaže koje je uradio ''Parking servis'', bez obzira da li su javne ili stanarske, su istog kvaliteta kao i bilo gde u Evropi", rekao je Vesić.

Direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković je rekao da je uređenje stanarskih garaža po evropskim uslovima postao stanadard u tom preduzeću i istakao da više neće biti moguće da garaže stare 30, 40 godina ne budu renovirane.

"Završili smo ove četiri garaže, a imamo još pet stanarskih garaža na Novom Beogradu koje počinjemo da radimo prvog aprila i očekujemo da ćemo ih završiti za dva do tri meseca", dodao je Čupković.

U stanarskim garažama "Jurija Gagrina 1", "Jurija Gagarina 2", "Olge Alkalaj" i "Dr Ivana Ribara" sanirane su konstrukcije oštećene usled curenja kišnice, urađena hidroizolacija kako unutar objekta tako i na platoima iznad garaža, a kompletne instalacije su proverene i uočeni nedostaci otklonjeni.

U tim garažama je oko 2.600 metara kvadratnih podova popravljeno i premazano specijalnom bojom protiv proklizavanja, okrečeno je oko 6.000 metara kvadratnih zidova, plafona i stubova, kao i fasadnih zidova kod ulaza i izlaza iz garaža. Osim toga, u garažama je osvežena horizontalna i vertikalna signalizacija, a postavljene su i nove info table za korisnike.

U garažama je, između ostalog, kompletno osvetljenje osavremenjeno ugradnjom led svetiljki i postavljenjem detektora pokreta, a na ulazima i izlazima postavljene su nove svetleće reklame.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.