U BG stigao novogodišnji poklon iz Rusije

Izvor: B92, 03.Jan.2016, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U BG stigao novogodišnji "poklon" iz Rusije

Beograd -- Prva dva nova dizel-motorna voza stigla su iz Rusije u Srbiju, od ukupno 27 vozova, kupljenih zahvaljujući ruskom kreditu za modernizaciju srpskih železnica.

Dve železničke kompozicije krenule su iz Rusije 16. decembra, da bi u Beograd stigle tokom novogodišnje noći, saopštile su "Železnice Srbije".

Nove vozove srpskih železnica proizveo je ruski proizvođač "Metrovagonmaš", i oni će sukcesivno stizati u Srbiju.

Nabavka novih dizel-motornih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vozova finansirana je sredstvima ruskog kredita u iznosu od 100 miliona dolara.

Novi dizel-motorni vozovi novoformirane železničke kompanije za prevoz putnika "Srbija voz", namenjeni su funkcionisanju lokalnog i regionalnog saobraćaja na neelektrificiranim prugama u Srbiji.

Do sada je na srpskim prugama saobraćalo 12 ovakvih garnitura, koje su nabavljene zahvaljujući kreditu međunarodne železničke banke Eurofime.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stigla prva dva nova dizel motorna voza iz Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jan.2016

Prva dva nova dizel-motorna voza stigla su iz Rusije u Srbiju, od ukupno 27 vozova koliko je naša zemlja kupila zahvaljujući ruskom kreditu za modernizaciju srpskih železnica...Dve železničke kompozicije krenule su iz Rusije 16. decembra, da bi u Beograd stigle tokom novogodišnje noći, saopštile...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.