U 56 opština i gradova rekordan zakup zemljišta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2019, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U 56 opština i gradova rekordan zakup zemljišta

U agroekonomskoj 2018/19. godini u 56 opština i gradova ostvaren je rekordan zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Pored devet jedinica lokalnih samouprava na području AP Vojvodine, najveće površine pod zakupom u agroekonomskoj 2018/19. godini ostvarene su i u 47 opština i gradova u centralnoj Srbiji.

U odnosu na površine date u zakup i na korišćenje prethodnih godina, ove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine rekord beležimo u Aleksandrovcu, Aleksincu, Arilju, Babušnici, Beogradu, Boljevcu, Boru, Bosilegradu, Brusu, Čačku, Čajetini, Crnoj Travi, Ćupriji, Dimitrovgradu, Ivanjici, Kniću, Koceljevi, Kosjeriću, Krupnju, Leskovcu, Ljuboviji, Malom Zvorniku, Malom Crniću, Medveđi, Mionici, Novoj Varoši, Novom Pazaru, Osečini, Preševu, Prijepolju, Raški, Ražnju, Sjenici, Smederevskoj Palanci, Surdulici, Svilajncu, Topoli, Tutinu, Ubu, Užicu, Valjevu, Varvarinu, Velikoj Plani, Vlasotincu, Vrnjačkoj Banji, Zaječaru i Žitorađi.

Posebno treba istaći da je od 2006. godine i usvajanja Zakona o poljoprivrednom zemljištu, u pojedinim opštinama u agroekonomskoj 2018/19. godini po prvi put ostvaren zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

To su Aleksandrovac, Bor, Bosilegrad, Koceljeva, Mali Zvornik, Osečina, Preševo, Prijepolje i Raška, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srbija dala u zakup rekordnu površinu obradive zemlje

Izvor: B92, 20.Maj.2019

Beograd -- Ministarstvo poljoprivrede Srbije danas je saopštilo da su u 2018/19. godini u 56 opština i gradova zakupljene rekordne površine zemljišta u državnoj svojini...Navedeno je da su pored devet lokalnih samouprava na području Vojvodine najveće površine pod zakupom i u 47 opština i gradova...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.