Izvor: B92, 24.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U 2005. 1.600 radnika napušta NIS

Beograd -- Smanjenje broja zaposlenih će se vršiti uz isplatu odgovarajućih otpremnina radnicima koji ostaju bez posla.

Upravni odbor NIS-a usvojio je novi Plan poslovanja prema kojem će se u 2005. godini broj zaposlenih u tom preduzeću smanjiti za 1.600 radnika, saopšteno je iz NIS-a. "Programom reorganizacije je predviđeno da se do 31. marta 2005. godine proceni vrednost imovine NIS-a, tako da se do sredine godine obezbede sistemski uslovi za sprovođenje reorganizacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi se u saopštenju.

Takođe se naglašava da će reorganizacijom biti stvoreni uslovi za svojinsku transformaciju NIS-a i poboljšanje vrednosnih efekata u proizvodnji i na tržištu. Planom poslovanja predviđeno je da NIS u 2005. godini ostvari dobit od 100 miliona dolara uz rast investicija koje bi pre svega bile usmerene u modernizaciju rafinerijskih postrojenja i u oblasti istraživanja i proizvodnje nafte i gasa.

UO NIS-a je ponovio zahtev nadležnim organima da stvore uslove za nesmetan rad rafinerija i prometnih organizacija NIS-a, jer usled blokade može doći do potpune obustave isporuke naftnih derivata tržištu Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.