Tužili poznatu kompaniju zbog tona mrtve ribe u reci

Izvor: B92, 15.Avg.2020, 09:18

Tužili poznatu kompaniju zbog tona mrtve ribe u reci

Pariz -- Direktor francuske ribarske federacije podneo je žalbu protiv kompanije Nestle, nakon što su hiljade riba pronađene mrtve u reci na severoistoku Francuske.

Nekoliko tona mrtve ribe pronađeno je tokom prošlog vikenda u reci En, blizu fabrike Nestle, javlja BBC.

One su uginule zbog smanjenja nivoa kiseonika u vodi, saopštila je u utorak lokalna prefektura. Sprovode se testovi kako bi se utvrdilo poreklo zagađenja. Mrtva riba pronađena je u blizini Šaleranža, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 50 kilometar od Remsa, navodi se u saopštenju prefekture.

"Podneli smo žalbu protiv Nestle Frans zbog zagađenja i kršenja člana 432.2 ekološkog kodeksa", rekao je Misel Adam, predsednik Ribarske federacije Arden.

Fabrika Nestle u Šaleranžu, koja proizvodi mleko u prahu, potvrdila je da je u nedelju uveče došlo do "povremenog i nenamernog izlivanja otpadnih voda bez prisustva hemikalija".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.