Turizam u Crnoj Gori pao 92 odsto, prihodi neuporedivo gori od prognoze

Izvor: B92, 16.Jul.2020, 20:01

Turizam u Crnoj Gori pao 92 odsto, prihodi neuporedivo gori od prognoze

Podgorica -- Crna Gora je 10. jula imala 11.191 registrovanog turistu, što je svega oko osam odsto od ostvarenog turističkog prometa na isti dan prethodne godine.

Taj podatak je potvrđen iz Nacionalne turističke organizacije.

Ovaj podatak o padu turističke posete od 92 odsto usred jula pokazuje da će prihodi od sezone biti značajno lošiji u odnosu na prognozu Vlade iz juna, prenosi podgorički portal Vijesti.

Izvršna vlast je ranije procenila da se očekuje pad prihoda od turizma za 40 odsto, što bi uticalo na pad ekonomije od 6,8 odsto i da iznos javnog duga na kraju godine dostigne 82,5 odsto bruto-domaćeg proizvoda (BDP).

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Polovina hotela u Crnoj Gori zatvoreno, Vlada procenila pad prihoda od 40 odsto

Izvor: Danas, 16.Jul.2020

Crna Gora je 10. jula imala 11.191 registrovanog turistu, što je svega oko osam odsto od ostvarenog turističkog prometa na isti dan prethodne godine, potvrđeno je iz nacionalne turističke organizacije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.