Turizam je prioritet Vlade Srbije

Izvor: B92, 25.Feb.2011, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turizam je prioritet Vlade Srbije

Beograd -- Razvoj turizma je prioritet za Vladu Srbije, o čemu govori i činjenica da je postala član Izvršnog odbora Svetske turističke organizacije, kaže Goran Petković.

Petković, državni sekretar za turizam, kaže da treba promovisati programe "tri u jedan", odnosno spajati više manifestacija zajedno, jer se tako povećava turistička poseta.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Gordana Plamenac navodi da je Srbiju prošle godine posetilo 700.000 stranih turista, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što je za šest odsto više turista nego 2009. godine.

"Svetska ekonomska kriza, vulkanski pepeo i druge prepreke u Srbiji su se osetile nešto kasnije, pa je u toku prve polovine prošle godine posećenost bila nešto lošija, dok je u drugoj polovini zabeležen rast turističkih poseta", kazala je Plamenac.

Ona je rekla da je Srbija nedavno na sajmu turizma u Briselu bila zemlja partner i da je TOS u Milanu prošle nedelje imao zapaženu promociju, dodajući da je promocija turizma Srbije u inostranstvu ove godine počela mnogo ranije.

Direktorka TOS-a je rekla da predstoje promocije u Berlinu, Moskvi i Geteborgu i izrazila očekivanje većih poseta stranih turista u Srbiji ove godine.

Plamenac je podsetila da TOS na ovogodišnjem sajmu turizma promoviše tri festivala u 10 dana, a to su Nišvil, Guča i Beogradski Birfest.

"Uz sve to, mi promovišemo gradove i aktivni odmor iz Beograda, ruralni turizam, nautički turizam i Dunav u godini usvajanja Dunavske strategije", naglasila je direktorka TOS.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.