Izvor: B92, 24.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turizam Srbije na CNN-u

Beograd -- Država je postigla sporazum sa TV kućom CNN o reklamiranju na toj televiziji.

Kako kaže savetnica za odnose sa medijima Turističke organizacije Srbije (TOS) Ljiljana Čerović, sporazum su sa CNN-om postigli Ministarstvo trgovine, turizma i usluga i TOS. Danas nije bilo reči o ceni izrade spota, ali je ocenjeno da je čitav posao dogovoren "pod povoljnim uslovima", kaže ona.

"CNN je dobio materijal na osnovu kojeg će napraviti reklamu o turizmu Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u trajanju od oko 45 sekundi, koja će se pre emitovanja dostaviti u Srbiju resornom ministarstvu, kako bi se odobrio reklamni spot," kazala je Ccerović.

"Prezentacija turizma Srbije će biti od velike propagandne i ekonomske koristi za Srbiju, a dogovorena saradnja će postati uzajamna," rekao je podpredsednik CNN-a za Jugoistočnu Evropu, Bliski istok i Afriku Rami Raad, posle sastanka sa ministrom za turizam Bojanom Dimitrijevićem.

Spot koji će gledaocima CNN predstaviti Srbiju kao turističku destinaciju biće emitovan oko 500 puta u udarnim terminima te televizijske kuće, kazala je Čerovićeva. Slične spotove o turističkoj ponudi svojih zemalja na CNN-om već imaju Slovenija, Hrvatska i Makedonija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.