Turistički projekat godine u Srbiji: Gold gondola ulazi u završne radove

Izvor: B92, 08.Apr.2020, 12:36

Turistički projekat godine u Srbiji: Gold gondola ulazi u završne radove

Čajetina -- Gold gondola, turistički projekat decenije na Zlatiboru, za koji je izdvojeno 13 miliona evra iz lokalnog budžeta, uspešno se privodi kraju.

Na međustanici kod Ribničkog jezera postavljaju se kabine, koje će inače biti smeštene u dve garaže. Radovi na međustanici privode se kraju i očekuje se puštanje gondole u probni rad.

Titulu najduže panoramske gondole na svetu nosi zlatiborska Gold gondola, dužine skoro 9000 metara, na 36 konzolnih nosača >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pružiće se 55 kabina, kapaciteta 10 putnika po kabini.

Ukupan kapacitet gondole, za sada, je 600 putnika po satu. Vožnja gondolom pružiće impresivnih 25 minuta sa neverovatnim pogledom na živopisne pejzaže Zlatibora, piše RINA.

Sa početnom stanicom u centru Zlatibora, preko Ribničkog jezera, do vrha Tornik, zlatiborska gondola će ponuditi skijašima, izletnicima, avanturistima i svim zainteresovanim nezaboravan pogled na Zlatibor.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Turistički projekat godine u Srbiji: "Gold gondola" ulazi u završne radove VIDEO

Izvor: B92, 08.Apr.2020

"Gold gondola", turistički projekat decenije na Zlatiboru, za koji je izdvojeno 13 miliona evra iz lokalnog budžeta, uspešno se privodi kraju.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.