Turisti iz Srbije na letovanja troše milijardu evra

Izvor: Studio B, 23.Avg.2014, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turisti iz Srbije na letovanja troše milijardu evra

Turistički poslenici još nemaju precizne podatke o efektima ovogodišnje turističke sezone, ali uprkos tome što se ona smatra lošijom od prethodne, turisti iz Srbije na letnje aranžmane troše gotovo milijardu evra.

 

Najtraženija destinacija za letovanje i ovog leta je Grčka, pa u Nacionalnoj asocijaciji turističkih agencija (JUTA) očekuju da će do kraja sezone u toj zemlji godišnji odmor provesti pola miliona građana Srbije.

Slede Turska i Španija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << koja je na turističkom tržištu zamenila Tunis i Egipat, zatim Bugarska i Italija, gde se Sicilija pokazala kao "pun pogodak".

Direktor te asocijacije Aleksandar Seničić, međutim, kaže da, su se majske poplave odrazile na smanjenu potražnju aranžmana, iako je s početka sezone sve izgledalo drugačije, pa i da će ona biti "jača" od prethodne.

"Očekivali smo da će ova sezona biti bolja nego prethodna, ali sve što se desilo dovelo je do smanjenja tražnje na tržištu", rekao je Seničić za Tanjug.

 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Na letovanja smo potrošili milijardu evra

Izvor: Radio 021, 23.Avg.2014

Turistički poslenici još nemaju precizne podatke o efektima ovogodišnje turističke sezone, ali uprkos tome što se smatra da će biti lošija od prethodne, turisti iz Srbije na letnje aranžmane troše gotovo milijardu evra...Najtraženija destinacija za letovanje i ovog leta je Grčka, pa u Nacionalnoj...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.