Izvor: B92, 29.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tuđa imovina nije na prodaju"

Beograd -- Mlađan Dinkić izjavio da je prodaja Robnih kuća Beograd najveći prihod od privatizacije u 2007. Mreža za restituciju nezadovoljna.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić je najavio da će zaposleni i bivši zaposleni uskoro dobiti naknade od privatizacije. Mile Antić iz Mreže za restituciju za B92 kaže da je uvredljivo što ministar Dinkić hvali prodaju pravnog lica za koje je utvrđeno da nije vlasnik zgrada Robnih kuća Beograd u Knez Mihailovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ulici.

Antić objašnjava da uplatom novca ni na koji način nije osujećeno vraćanje imovine njihovim vlasnicima, jer, kako je rekao, "ona nije ni bila predmet prodaje."

"Kokretni objekti u Knez Mihailovoj, a ja podsećam i mislim da porodica Komadinić neće odustati od toga u tom postupku da se traži da se utvrdi i za ostalu imovinu koja je imovina Republike Srbije, znači ona nije predmet prodaje, i ona sa ovom uplatom novca nije otuđena. Ona će možda biti nezakonito opterećena ili nezakonito uzurpirana, ali i u jednoj i u drugoj varijanti ne postoji smetnja za vraćanje", kaže Antić.

Podsetimo, kompanija Verano motors potvrdila je da je uplatila kupoprodajnu cenu za Robne kuće "Beograd" i da je njen finansijski partner u toj investiciji grčki investicioni fond "Marfin".

Verano je najavio da će u sanaciju obajekata Robnih kuća biti uloženo 70 miliona evra. "Počinjemo sa primenom investicionog plana kojim planiramo da vratimo reputaciju i tržišnu poziciju nekada trećem po velicini trgovinskom lancu u Evropi", saopštio je Verano.

Verano motors je krajem oktobra za 360 miliona evra kupila preduzeće Robne kuće Beograd, ali je Trgovinski sud u Beogradu odredio privremenu mera zabrane otuđenja zgrada Robnih kuća u Knez Mihailovoj ulici, jer je reč o svojini države Srbije, a ne društvenoj svojini.

Konačno rešenje o vlasništvu tri zgrade u Knez Mihailovoj ulici treba da d Viši trgovinski sud.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.