Trojčindanski sabor u Podgorici: Za odbranu svetinja Božijih

Izvor: Vostok.rs, 10.Jun.2019, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trojčindanski sabor u Podgorici: Za odbranu svetinja Božijih

"Povodom nedavno usvojenog Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, u subotu, 15. juna u Podgorici će se održati svenarodni Trojičindanski sabor za odbranu vjere i svetinja Božijih. Sabor će početi u 9 časova Svetom arhijerejskom liturgijom koju će u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja saborno sa sveštenstvom i vjernim narodom služiti više arhijereja naše Crkve. Nakon Svete liturgije u 11 časova sa platoa Sabornog hrama biće upućena zajednička poruka svim vjernima, crnogorskim vlastima, međunarodnoj zajednici i sveukupnoj javnosti za odbranu naše vjere i svetinja, u duhu mira, ljubavi i uzajamnog poštovanja.", navodi se u saopštenju Mitropolije Crnogorsko-primorske.

Podsetimo, predsednik Crne Gore Milo Đukanović je rekao, "dopalo se to nekome ili ne, obnovićemo autokefalnost Crnogorske crkve i ispraviti istorijsku nepravdu", te da Srpska pravoslavna crkva "propagira ideju Velike Srbije".

Takođe, danas je raspop Miraš Dedeić saopštio da će "Crna Gora dodeliti crkve i manastire onome kome pripadaju, a to je Crnogorska pravoslavna crkva"

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

SPC pozvala na sabor u Podgorici za 'odbranu vjere i svetinja'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Jun.2019, 11:18

Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve (SPC) pozvala je sveštenstvo i vjernike na Trojičindanski sabor u Podgorici, u subotu, 15. juna, "s ciljem odbrane vjere i svetinja, jer Mitropoliju i sve eparhije Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori ugrožava Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.