Izvor: B92, 16.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri velika zakonska projekta u 2003. godini

Beograd -- Ministar za privredu i privatizaciju Srbije Aleksandar Vlahović najavio je u četvrtak da će se ove godine završiti tri velika zakonska projekta koji će doprineti stabilizaciji privrednog sistema i daljem restruktuiranju privrede. U pripremi su nacrti zakona o preduzećima, stečaju i o centralnom poslovnom registru u Srbiji, kazao je Vlahović na sastanku sa predstavnicima Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata. Ti zakoni su sada u nadležnosti savezne države i trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi da predju na republički nivo nakon usvajanja Ustavne povelje Srbije i Crne Gore.

Prema rečima Vlahovića, Nacrt zakona o preduzećima trebalo bi da bude završen do kraja maja, a na dnevnom redu Skupštine Srbije našao bi se u septembru, nakon široke javne rasprave. Vlahović je saopštio da je uradjen Nacrt zakona o stečaju koji predvidja osnivanje posebne centralne agencije za stečaj koja će koordinirati sa jednog mesta i izdavati licence stečajnim upravnicima. Zakon o centralnom poslovnom registru trebalo bi, prema rečima ministra, da pojednostavi registraciju preduzeća i izdvoji taj proces iz privrednih sudova. Ministar Vlahović je kazao da se izmene Zakona o privatizaciji, koje bi na proleće trebalo da budu izglasane u parlamentu, odnose na prava radnika predvidjenih u kolektivnim ugovorima, a koji se ne smeju menjati u toku privatizacije bez saglasnosti republičke Agencije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.