Izvor: Blic, 07.Nov.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri ruska trgovinska lanca žele da prodaju robu iz Srbije

Ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević izjavio je danas da su veliki ruski trgovinski lanci "Magnit Tender", "OK" i "Lenta" zainteresovani da prodaju proizvode iz Srbije.



"Pored plasmana proizvoda i Srbije, razgovarali smo i o mogućnostima proizvodnje u Srbiji pod brednovima ovih trgovačkih kompanija", rekao je Milosavljević na zatvaranju Nacionalne izložbe Srbije u Krasnodaru.

Ruske kompanije, kako je rekao, izrazile su veliko interesovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za plasman srpskih proizvoda, kao što su voće i povrće, mlečni proizvodi, meso i mesne prerađevine, konditorski prozivodi, odeća i obuća, na tržište Ruske Federacije. On je dodao, kako je objavilo Ministarstvo trgovine, da su otvorene nove mogućnosti za velike infrastrukturne projekte u kojima bi učestvovale srpske i ruske kompanije.

"Nacionalna izložba Srbije bila je odlična prilika za povratak srpskih preduzeća u Krasnodarski kraj, koji je treći u Rusiji po obimu investicija", ocenio je Milosavljević.

Na izložbi, koja je otvorena u Krasnodaru 5. novembra, svoje proizvode i usluge predstavilo je 55 preduzeća iz oblasti poljoprivredno-prehrambene industrije, građevinarstva i projektovanja, industrije nameštaja i opremanja i robe široke potrošnje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.