Izvor: B92, 10.Mar.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri ponuđača za Vojvođansku banku

Novi Sad -- Agencija za osiguranje depozita izabrala tri najbolja ponuđača koji će učestvovati u 2. fazi privatizacije Vojvođanske banke.

Od sedam pristiglih neobavezujućih ponuda kvalifikovali su se Banka Austrija kreditenštalt, Nacionalna banka Grčke i PKO banka iz Poljske.

Sledeća faza tenderskog postupka, koja počinje pozivom izabranim investitorima za detaljnije upoznavanje sa poslovanjem banke, počeće u narednih nekoliko sedmica.

Očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se da bi rok za podnošenje konačnih ponuda mogao da bude kraj juna 2006. godine.

JTI prvoplasiran na tenderu za fabriku u Senti

Agencija za osiguranje depozita proglasila je kompaniju Japan tobako internešnl prvoplasiranom na tenderu za privatizaciju Duvanske industrije Senta. U saopštenju Agencije se navodi da je JTI dostavio obavezujuću ponudu 6. marta.

Duvanska industrija Senta je u vlasništvu države Srbije, odnosno, Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje zaposlenih, Akcijskog fonda i većeg broja manjih akcionar.

Agencija za osiguranje depozita raspisala je tender 31. oktobra prošle godine, a pisma o zainteresovanosti su uputila četiri potencijalna investitora - JTI, Tvornica Duhana Rovinj, Imperijal tabako i Lendvik grup.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.