Tri nove fabrike u Knjaževcu: Očekuje se veliki broj radnih mesta

Izvor: B92, 04.Maj.2020, 10:36

Tri nove fabrike u Knjaževcu: Očekuje se veliki broj radnih mesta

Knjazevac -- Očekuje se da će u Knjaževcu po završetku vanrednog stanja početi sa radom tri nove fabrike - SCS, Mobi i Hatiba.

Ove kompanije uposliće veliki broj Knjaževčana, a sa proleća je trebalo da krenu sa radom, međutim pojava virusa korona je zaustavila sve aktivnosti.

SCS je novi pogon za proizvodnju metala smešten u bivšem IMT-u i bave se proizvodima od metala. Nekadašnju fabriku nameštaja Tina kupila je kompanija Mobi furniture iz Beograda, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je proteklih meseci pribavila mašine, opremljen je mašinski park i renoviran je objekat, a posao će, kako je najavljivano, biti nastavljen u punom obimu, prensi eKapija.

Nemačka kompanija Hatiba, koja se bavi obradom i presvlačenjem metala za građevinsku industriju, otkupila je halu Imposa u stečaju i takođe se očekuje da započne rad. Sređena je hala, zaposleni su već neki radnici, a nezvanično, u prvoj fazi biće zaposleno 50 radnika.

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić kaže da će i Fabrika ozubljenja biti ponuđena, najpre knjaževačkim investitorima, a potom, ukoliko niko ne bude zainteresovan za radni prostor od 8.000 ma, i investitorima iz ostatka Srbije i regiona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.