Tri godine zatvora za 30 miliona KM keša

Izvor: Capital.ba, 06.Jun.2019, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri godine zatvora za 30 miliona KM keša

BANJALUKA – Mile Radišić nakon izlaska iz zatvora zbog privrednog kriminala sve uspješnije posluje. Prošle godine je, sa svega sedam zaposlenih u porodičnoj firmi „Grand Trade“, u džep stavio čak 30 miliona KM, što je dobit s kojom se ne mogu pohvaliti ni kompanije sa stotinama radnika. „Grand Trade“ je u 2018. godini ostvario prihode od 36,3 miliona KM, pokazuju finansijski izvještaji te firme. Rashodi su iznosili 5,6 miliona, te je tako Radišić imao profit od 30,6 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << KM, drastično više nego u 2017. godini kada je dobit njegove firme „Grand Trade“ bila 1,4 miliona KM. Portal CAPITAL objavio je u maju prošle godine da je M:tel kupio zgradu od Mileta Radišića. Tada se nezvanično spominjalo da je zgradu naplatio 65 miliona KM. Radišić je lani istovremeno kupio i zgradu Medicinske elektronike za tri miliona KM, a koja mu je bila potrebna kako bi objedinio građevinsku parcelu i nastavio sa izgradnjom poslovno-stambenog objekta, u takozvanom Picinom parku u centru Banjaluke, gdje je već izgradio jedan poslovni objekat čiji je dio kupio M:tel i Lutrija RS. U vlasništvu njegove porodice je i firma „RED BOX MEDIA“ koju su zajednički osnovali Radišićev sin i zet predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika. O tome je CAPITAL pisao u tekstu Dodikov zet i Radišićev sin osnovali „Crvene medije“. „RED BOX MEDIA“ je sa dva zaposlena lani imala prihod od 89.091 KM, a dobit od 16.473 KM. Iako im je prihod značajno porastao u odnosu na godinu ranije (18.653 KM), dobit je manja nego u 2017. godini kada je iznosila 17.180 KM. Radišićev sin Renato vodi se i kao vlasnik firme „Business Intelligence“ koja postoji godinu i po, a 2018. je imala prihod od 1.000 KM i završila u minusu od 808 KM. Mile Radišić je krajem 2013. godine osuđen na tri godine pred Okružnim sudom u Banjaluci zbog toga što je manipulisanjem cijenama Medicinske elektronike, te podstrekavanjem i širenjem lažnih informacija oštetio Republiku Srpsku za više od 550.000 evra. On je iskoristio „propust“ policije i tužilaštva da protiv njega pokrenu i finansijsku istragu, pa je u međuvremenu tužio Investiciono-razvojnu banku (IRB) RS jer mu nije vratila 183.000 KM kojima je kupio akcije Medicinske elektronike, a koje su, nakon što je osuđen na kaznu zatvora vraćene IRB-u. Na izdržavanje kazne zatvora u Kazneno-popravni zavod (KPZ) Tunjice u Banjaluci javio se 18. novembra 2015. godine, i to nakon što je gotovo devet mjeseci bio u bjekstvu. Pretpostavljalo se da je boravio u Srbiji. Početkom oktobra 2017. godine pušten je na slobodu. CAPITAL: Svjetlana Šurlan Чланак Tri godine zatvora za 30 miliona KM keša се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Kvartalna dobit Nove banke porasla na 4,3 miliona KM

Izvor: Capital.ba, 06.Jun.2019

BANJALUKA – Nova banka Banjaluka ostvarila je dobit u prvom kvartalu ove godine od 4,3 miliona KM, što je za oko milion KM više u odnosu na isti prošlogodišnji period. Banka je u prva tri mjeseca prošle godine imala dobit od 3,3 miliona maraka. Neto prihodi banke od kamata u prvom kvartalu ove...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.