Izvor: B92, 14.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trgovinska konferencija SAD - SCG

Vašington -- Privrednici iz Srbije pokušaće da se na dvodnevnoj konferenciji u Vašingtonu u što boljem svetlu predstave privrednicima u SAD.

U Vašingtonu su predstavnici više od 20 domaćih kompanija na investicionoj trgovinskoj konferenciji SAD-SCG. Delegaciju Srbije predvode ministri Milan Parivodić i Predrag Bubalo, kao i predsednik Privredene komore Slobodan Milosavljević.

Ministar Parivodić rekao je za B92 da je cilj da se Amerikancima predstavi uspeh >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je Srbija do sada postigla u reforma i da ponuda da Srbija treba da bude baza za regionalno tžište čitavog Balkana.

"Hoćemo da im objasnimo da je Srbija profitabilna, i da se to se pokazalo na operacijama koje oni vode kao što je 'Ju Es Stil', kao što je 'Filip Moris' i kao što je 'Britiš ameriken tabako', dakle poveli smo Amerikance koji su već stekli dobar utisak o Srbiji da oni ispričaju svoj utisak, poveli smo naše kvalitetne privrednike koji mogu da ponude u trgovačkom smislu nešto kvalitetno američkom tržištu, ali i da se predstave kao partenri za buduća zajednička ulaganja. Kad kažem da Srbija treba da bude investiciona baza za ceo zapadni Balkan, to znači da multinacionalne kompanije koje posluju u ovom delu Evrope iz Beograda posluju sa zemljama u regionu Rumunijom, Bugarskom, Hrvatskom, Albanijom, Makednonijom i tako dalje".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.