Izvor: Beta, 26.Maj.2014, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trgovcima preporučeno da više kontrolišu hranu i piće

BEOGRAD, 26. maja 2014. (Beta) - Nacionalni savet za zaštitu potrošača Srbije zatražio je u ponedeljak od trgovaca koji prodaju prehrambene proizvode i flaširanu vodu, da obrate pažnju na njihovu ispravnost, saopštio je kabinet ministra trgovine Rasima Ljajića.

Na vanrednoj sednici Saveta razgovaralo se o posledicama poplava u Srbiji i pijačnim upravama je preporučeno da pojačaju kontrolu sezonskog voća i povrća.

Kako je saopšteno, predstavnici potrošačkih organizacija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << koji učestvuju u radu Nacionalnog saveta, ukazali su na značaj tačnog i pravovremenog informisanja gradjana i saglasili se da je neophodna njihova koordinacija sa državnim organima, kako bi se sprečile neistinite i nepotpune vesti o stanju na tržištu posle poplava, koje uznemiruju javnost.

U Nacionalnom savetu za zaštitu potrošača su predstavnici državnih institucija iz resora trgovine, zdravlja i poljoprivede, najznačajnijih potrošačkih organizacija i akademske javnosti.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Trgovci da obrate pažnju na ispravnost robe

Izvor: Akter, 26.Maj.2014

Nacionalni savet za zaštitu potrošača Srbije apelovao je danas na sve trgovce koji se bave prodajom prehrambenih proizvoda i pijaće vode da obrate pažnju na njihovu ispravnost

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.