Trenutno ima dovoljno uglja za proizvodnju

Izvor: Blic, 05.Avg.2014, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trenutno ima dovoljno uglja za proizvodnju

Direktor Termolektrane i Kopova (TE KO) Kostolac Dragan Jovanović izjavio je danas da uglja ima dovoljno za trenutnu proizvodnju i da veruje da ove zime neće biti isključenja i restrikcije električne energije.

Jovanović je za TV Pink ukazao da uglja ima dovoljno za trenutnu proizvodnju, ali da ona nije i maksimalna, jer su termoenergetski kapaciteti 50 odsto u remontu.

Zato se očekuje "težak avgust", da bi se obezbedili uslovi da proizvodnja krene na maksimalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nivou da bi se tokom jeseni obezbedile na deponijama uglja dovoljne količine i ušlo bezbedno u zimu, najavio je Jovanović.

Kop Drmno radi trenutno u vanrednim uslovima, jer u njemu ima više od milion kubika vode koja se mora ispumpati u toku avgusta, objasnio je Jovanović.

On je istakao da je nađen improvizovan način da se obavlja ta proizvodnja i "da iz kopa izvlačimo između 15.000 i 20.000 tona dnevno, čime podmirujemo rad blokova koji su u pogonu".

Prema njegovim rečima, mora se učiniti sve da da od 1. decembra, kada krene revitalizovani Blok B1, proizvodnja bude na maksimalnom nivou.

Jovanović je precizirao da je trenutno u Kostolcu angažovano oko 540 megavata električne snage i da se ta proizvodnja obavlja sa manjim ili većim problemima, ali redovno.

- Ova godina u Kostolcu u proizvodnom smislu neće biti bolja, zato što čitavu skoro godinu Blok B1 je u zastoju zbog programa revitalizacije - objasnio je Jovanović.

Podsetivši da je prošla godina u Kostolcu bila najuspešnija, Jovanović je najavio da očekuje da 2015. godina zbog revitalizovanih kapaciteta, bude ponovo rekordna.

Jovanović je dodao da se 6. avgust - Dan rudara očekuje sa kvalitetnim kolektivnim ugovorom, da su cilj što bolji uslovi rada i da je izvesna izgradnja novog 350-megavatnog bloka u Kostolcu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.