Treću godinu zaredom smo u plusu, u januaru 3x bolje

Izvor: B92, 04.Feb.2019, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Treću godinu zaredom smo u plusu, u januaru 3x bolje"

Ministar finansije Siniša Mali kaže da su prioriteti za narednu godinu u ekonomskoj oblasti nastavak strukturnih reformi, prevashodno u oblasti javnih preduzeća

U 2012. ukupni gubici javnog sektora bili su preko 60 milijardi dinara, a u 2017. godini javna preduzeća su bila u dobitku 20 milijardi dinara, čekamo na rezultate za prošlu godinu, rekao je Mali za RTS.

On je naveo da Misija Međunarodnog monetarnog fonda, sa kojim se vode razgovori u Beogradu, "potvrda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izuzetno dobre ekonomske rezultate" Srbije za prošlu godinu.

On je rekao da su rezultati javnih preduzeća velika promena, jer se mnogo bolje radi, ali postoji mnogo prostora da se unapredi upravljanje u njima.

Mali je istakao dva cilja posete delegacije MMF-a Srbiji - da se potvrde rezultati iz 2018. godine i da se definišu ciljevi i prioriteti za ovu godinu.

"Veoma je važno da je MMF prihvatio i potvrdio izuzetno dobre ekonomske rezultate za 2018. godinu, još jedan put ću ponoviti, to su visoka stopa rasta BDP-a, 4,3-4,4 za 2018. godinu, što nas svrstava među najbrže rastuće ekonomije ne samo u regionu, već i u Evropi", naveo je Mali.

Pored toga, Mali navodi i veliki trend smanjenja stope nezaposlenosti - koja je u oktobru i novembru bila oko 11 odsto u odnosu na 2013. godinu kada je bila 25 odsto.

"Treću godinu zaredom smo u plusu što se tiče budžeta, kraj godine smo dočekali sa 32,2 milijarde dinara viška novca u budžetu, i ono što me posebno ohrabruje, mislim i građane Srbije takođe, ako pogledate januar da znate da smo planirali 7,8 milijardi dinara viška, negde oko 65 miliona evra, mi smo ostvarili tri puta bolji rezultat - 23, 6 milijardi dinara suficita za prvi mesec ove godine", rekao je Mali.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.